Porukalla Proustia

Tervetuloa Proust-piiriin 10.7.2023–30.4.2024

”Ai, mutta toihan on ihan vastoin nykyelämän rytmiä” totesi ystäväni, kun esitin ajatuksen siitä, että ryhtyisimme porukalla lukemaan Marcel Proustin klassikkoa Kadonnutta aikaa etsimässä ja vielä niin, että luemme sen 10 suomennettua osaa, yhden kuukaudessa. ”Siihenhän menee
melkein vuosi!” sanoi ystäväni…

Ehkä ajatus onkin vastoin nykyrytmiä. Ehkä juuri se tekee tästä kiehtovaa ja tärkeää. Hidasrytmisempi klassikkoon uppoutuminen voi olla juuri se mitä hermot ja mieli kaipaavat.

Proust sopii juuri tähän päivään sillä se muistuttaa meille hetken ja läsnäolon merkityksestä.

Tämä on sinulle, jolla, kuten minulla, on vielä lukematta Marcel Proustin klassikko Kadonnutta aikaa etsimässä. Tai sinulle, joita pienen kyselyni mukaan on monia, joka olet haaveillut uudelleen Proustiin uppoutumisesta. Meille, joille ankkuroituminen klassikkoon tässä nopeatempoisessa
maailmassa, jossa keskittymiskyky on koetuksella, tuntuu virkistävältä ajatukselta.

On myönnettävä kuitenkin, että klassikolla on kokoa: melkein 4000 sivua ja 10 osaa. Olkaamme siis toistemme vertaistukena ja -innostajina!

Marcel Proust – Kadonnutta aikaa etsimässä
Hannu Mäkelä – Proust on Proust

Tulisitko sinäkin Proust-piiriin!

Proust-piiri on joukko ihmisiä, jotka lukevat yhdessä Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -kirjan 10 osaa. Porukka, joka toimii vertaistukena, innoittajana ja kanssakeskustelijoina lukukokemuksen aikana. Fasilitaattorina toimii Levoton lukija alias Kirsi Piha.

Piiri alkaa Proustin syntymäpäivänä 10.7.2023.

Sisäänheittäjänä Proustin maailmaan toimii Hannu Mäkelän kirjoittama kirja Proust on Proust – Matka aikaan, paikkaan ja ihmiseen. Kirjassa Mäkelä käy läpi henkilökohtaisen Proust-matkansa, klassikon tarinan ja kirjasarjan kokonaisuudessaan sekä käsittelee kirjallisuuden ja klassikoiden voimaa ja merkitystä.

Proust-piiriä varten saat sekä Mäkelän kirjan että koko klassikkosarjan kätevästi täältä Adlibriksen verkkokaupasta, samasta paikasta.

Lisätietoja Proust-piiristä 1.6.2023.