Tervetuloa Proust-piiriin 10.7.2023-10.5.2024.

Mitä?

Proust-piiri lukee Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä -klassikon yhdessä, toisiaan tukien ja innostaen. Luemme 10-osaisen sarjan aina 1 kirja/kuukausi alkaen heti. Keskustelemme kirjan herättämistä ajatuksista ja siirrymme seuraavaan. Lopussa vietämme hirmuisen ja ansaitun karonkan.

Keskustelu kirjasta tapahtuu etäkeskusteluna alkaen 10.7. (Proustin syntymäpäivä) ja sen jälkeen aina joka kuukauden 10. päivä 10.5.2024 asti, jolloin tehtävä on suoritettu. Keskustelua fasilitoi Levoton lukija eli Kirsi Piha.

Marcel Proust – Kadonnutta aikaa etsimässä
Hannu Mäkelä – Proust on Proust

Missä?

Lukeminen tapahtuu jokaisen omassa, lukemiselle soveliaassa, paikassa. Keskustelu tapahtuu

  • Facebookissa, suljetussa ryhmässä jatkuvasti ja kuukauden 10. päivä aiheeseen liittyvän postauksen alla.
  • Levoton lukija -Instagram-tilillä jokaisen kuukauden 10. päivä 10.7. alkaen aiheeseen liittyvän postauksen alla.
  • Zoom-keskustelussa jokaisen kuukauden 10. päivä 10.7. alkaen klo 18-19.30. Zoom-keskusteluissa on mukana vieras. Linkki tulee uutiskirjeessä.
  • Lisäksi järjestämme Suomalaisen kirjakaupan kanssa Proust-keskusteluja, niistä tietoa uutiskirjeessä ja somekanavissa.
  • Proust-uutiskirje (1-2 krt/kk) sisältää käytännön tietoa, etäkeskustelulinkin ja tiivistelmiä keskusteluista ja muuta inspiraatiota Proustin lukemiseen, sen voi tilata tästä!

Milloin?

Proust-piiri kokoontuu 10.7.2023-10.5.2024.

Lukemisen voi aloittaa milloin haluaa, ensimmäinen yhteinen keskustelu tapahtuu 10.7.2023, asiallisesti Proustin syntymäpäivänä.

Lisäksi Proust-piiri vierailee Suomalaisessa kirjakaupassa ympäri Suomea, ajankohdista ja paikkakunnista tietoa myöhemmin uutiskirjeessä ja somekanavissa.

Lisäinspiraatiota Proustiin: Hannu Mäkelän kirja Proust on Proust (Levoton lukija 2023) auttaa innostumaan, syventymään ja perehtymään klassikkoon. Sen ja koko Proustin klassikkosarjan voi tilata kätevästi Adlibriksestä samalta sivulta.

Proust-piiriin voit siis osallistua lukemalla tai vain seuraamalla:

Miksi?

Proust sopii juuri tähän päivään sillä se muistuttaa meille hetken ja läsnäolon merkityksestä. Tämä on sinulle, jolla, kuten minulla, on vielä lukematta Marcel Proustin klassikko Kadonnutta aikaa etsimässä. Tai sinulle, joita pienen kyselyni mukaan on monia, joka olet haaveillut uudelleen Proustiin uppoutumisesta. Meille, joille ankkuroituminen klassikkoon tässä nopeatempoisessa maailmassa, jossa keskittymiskyky on koetuksella, tuntuu virkistävältä ajatukselta.

On myönnettävä kuitenkin, että klassikolla on kokoa: melkein 4000 sivua ja 10 osaa. Olkaamme siis toistemme vertaistukena ja -innostajina!