Kirjahyllystä 180/366

Kirsi     1.7.2024     ,

Avainsanat:

Thich Nhat Hanh: Silence

“People who are fixated on separating life from work spend the majority of their lives not living. we need to find ways to bring mindfulness, space, and joy into all our activities, not just when we’re doing something that seems like play or like meditating. If we bring mindfulness into each part of our day, five minutes at a time, our imagined divide between life and work disappears, and every part of our day is time for ourselves.”

Thich Nhat Hanhin klassikkoteos on Peace is Every Step, tämän lisäksi hän on kirjoittanut tai hänen puolestaan on kirjoitettu hänen ajatuksiaan useita kirjoja. Olen tavannut (tai siis nähnyt tämän esiintyvän) Thich Nhat Hanhin kerran Kaliforniassa, jä tämän olemus tekee vaikutuksen. Itselleni valtavan paljon isomman kuin mielestäni yleisölle esiintyvä Dalai Lama. Thich Nhat Hanh on, ei esiinny. Puhuu, ei pyri saarnaamaan. Opettaa, ei manipuloi. Tämä vietnamilaissyntyinen buddhalaismunkki on minulle se gurujen guru. Hän kuoli pari vuotta sitten, mutta tämän perustama yhteisö Plum Village jatkaa toimintaansa.

Jokainen hänen kirjoistaan sisältää konkreettisia harjoituksia ja perussanoman läsnäolosta.

”Waking up this morning I smile. (1)

Twenty-four brand-new hours are before me. (2)

I vow to live them deeply (3)

and learn to look at everything around me with the eyes of compassion.” (4)

Samalla kun sanot tämän mielessäsi (tai ei kai se lainvastaista ole puhua ääneenkään?), hengität sisään (1), ulos (2), sisään (3) ja ulos (4). Toimii siis hyvänä maadoittajana, hermoston rauhoittajana. Luulen, että tätä hiljaisuuden harjoittamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Riemukkaan metelin vastapainoksi.

Kolmen minuutin ote kirjasta luettuna täällä.