Kirjahyllystä 48/365

Kirsi     18.2.2024     ,

Avainsanat:

Patrick Smith: Ask The Pilot

Missä ongelma – sinne kirja!

Joskus kirjahankinta tulee johonkin erityiseen tarpeeseen ja tämän kirjan olen ostanut aikoinaan lentokentältä. Aikana, jolloin pelkäsin lentämistä. Jos minulla on ongelma, huoli tai pelko, paras tapa taklata sitä on aina tieto.

Oma lentopelkoni ei johtunut 9/11 terrori-iskusta, mutta tämä kirja on koottu kolumneista, joita lentokapteeni Smith alkoi kirjoittaa tuon jälkeen auttaakseen ihmisiä ymmärtämään lentokoneita, lentämistä ja sen riskejä. Muistan kuinka tyytyväinen olin kun tiesin esimerkiksi sen, että laskeutuminen on riskialttiimpaa kuin nouseminen (jostain syystä noustessa huolettaa enemmän kuinka painava kone ylipäänsä voi päästä ilmaan), kuinka vastatuuleen on hyvä nousta ja mitä erilaiset äänet koneessa oikeasti tarkoittavat (toisin sanoen mistä kannattaa ja mistä ei olla huolissaan) tai miten siiven alipaine ja ylipaine toimivat.

No, ei tämä kirja nyt lentopelkoa silloin parantanut, mutta helpotti. Ja on tämä kirjasta tiedon hankkiminen todennäköisesti edelleen parempi keino kuin internetin syöverit, joita pitkin voi päätyä omituisiin salaliittoteorioihin…