Vapise avokadopastamies!

Kirsi     14.4.2015    

Avainsanat: ,

Kuinka saada joku rakastumaan? Ja mieluusti juuri minuun… Perinteinen vastaus on tietysti ollut se, että tie toisen sydämeen kulkee vatsan kautta: tarjoa hänelle jotain todella herkullista ja hän on sinun. Vähän aikaa sitten mediassa kohkattiin avokadopastasta ja sen lemmenhoukutinvoimasta. Ruoka on kuitenkin nopeasti syöty ja mistäs sitten puhutaan? Ruuasta? Ruoka-aineista? Kaupparyhmittymistä, joita suositaan? Otatko valko- vai punaviiniä? Ehkä. Vaikka en millään tavoin väheksy sen paremmin hyvän ruuan kuin hyvän juomankaan (kuplivaa kiitos!) vaikutusta rakkaushoukutteluissa ehkä suhteeseen kuitenkin tarvitaan jotakin muutakin.

Arvaatte jo ehkä mihin olemme päätymässä.

Kirjat. Lukeminen. Mikä olisi parempi ja helpompi tapa tutustua toiseen kuin keskustella kirjoista: Mitä kirjaa luet juuri nyt – miksi? Mikä on lempikirjasi, kuka lempikirjailijasi, mikä kirjallisuuden lempihahmosi? Minkä kirjan jätit kesken – miksi? Miksi hyllyssäsi on niin paljon selfhelp -kirjallisuutta? Mitä klassikkoa pidät yliarvostettuna? Miksi kirjasi ovat hyllyssäsi värijärjestyksessä…

Kirjallisuuden ja muun taiteen nettilehti, The Millions, inspiroitui The New York Timesin jutusta, jossa esitettiin 36 kysymyksen kysely, jonka perusteella saa vaikka tuntemattoman rakastumaan itseensä. The Millions teki oman kyselyn, joka perustuu kirjoihin ja joka on erinomainen tapa tutustua ihmiseen. Ja jokainenhan meistä tietää, että kirjoihin liittyvät kysymykset ovat todella nopeasti elämään liittyviä, syvällisiäkin, kysymyksiä. Siinä jää kuuluisa avokadopasta kiistatta herkullisinekin ominaisuuksineen kakkoseksi houkuttelutyökaluna.

Itse kokeilin samaa metodia ihan eri tilanteessa viime kesänä. Suhde erääseen läheiseen ihmiseen (äitini…) ei ehkä kukoistanut sellaisella tavalla kuin olisi toivonut. Perustimme yhteisen kirjakerhon. Kun lähtee puhumaan viattomasti kirjasta, sen hahmoista ja siitä miksi ne käyttäytyvät niin, lähenee loppujen lopuksi omia asioita tavalla, joita on ehkä helpompi käsitellä.

Eli jos valita pitää, keskustele kanssani mieluummin kirjoista kuin pastasta.

Koska kuitenkin syödäkin pitää, täytyy myöntää, että avokadopasta on itse asiassa todella herkullinen ruoka, kiitos vain reseptistä! Jokaisen on kuitenkin ehkä löydettävä oma ”avokadopastansa”. Itse asiassa koko homman oppi taitaa olla se, että olipa suhde tai tavoiteltu suhde mikä tahansa, kuuntelu on todennäköisesti tärkein asia. Avokadopasta ja lasi viiniä saattavat luoda hyvin sellaista ilmapiiriä, jossa voi ryhtyä kysymään omaa 36 kysymyksen listaa…