Kirjahyllystä 184/366

Kirsi     4.7.2024     ,

Avainsanat:

Colombe Schneck: The Paris Trilogy (kääntänyt englanniksi Lauren Elkin & Natasha Lehrer)

”She looks back through her memories, childbirth, a sprained ankle, a fall, and realizes that we forget physical pain; it’s emotional pain that returns again and again.”

Kolme syytä, että ostin tämän kirjan: Pariisi mainittu, Deborah Levy suosittelee, tämä löytyy Akateemisen ulkomaisen kirjallisuuden uutuuspöydältä ja olen huomannut, että se on erinomaisesti kuratoitu. Kirjailija on minulle tuntematon.

Rikon nyt hieman omaa ”Kirjahyllystä”-sääntöäni. Tämä kirja ei siis ole kirjahyllystäni vaan vastahankituiden pinosta, kirja, jonka luin toissapäivänä. Haluan rikkoa sääntöäni, sillä ns. lukijan kultainen sääntö kumoaa kaikki muut säännöt. Kultainen sääntöhän on se, että jos löytää upean kirjan tai kirjailijan, se pitää jakaa viipymättä muille lukijoille.

TÄMÄ ON LÖYTÖ!!!

Jos pidät Annie Ernaux’sta, pidät tästä. Tässä on jotain samankaltaista, etäältä tapahtuvaa suoraa kerrontaa, joka ei lässytä, koristele tai kierrä. Kolme novellia, kaikki liittyvät toisiinsa päähenkilönsä kautta. Vahvaa omaelämäkerrallista kamaa, johon upposin ja jota rakastin.

“There are a thousand ways to be friends, whereas there are only a few ways to be couple. Society has a vested interest in romantic relationships, and therefore imposes a certain number of rules: you must have children, see your in-laws, live together. There are no such rules inflicted on friendship, it has been left in peace.”

Kiitos vielä Akateemisen väelle, joka mahdollistaa upeat kirjallisuuslöydöt.