Kirjahyllystä 66/366

Kirsi     7.3.2024     ,

Avainsanat:

Ozan Varol: Think Like a Rocket Scientist

Think Like a Rocket Scientist will inspire you to take your own moonshot and enable you to achieve liftoff.”

Olen vähän heikkona tällaisiin kirjoihin, joita ei voi ihan kuvata self helpiksi ja toisaalta ei ihan bisneskirjoiksikaan, jotain siltä väliltä, jotkut kutsuvat ”self improvementiksi”. Pidän näitä motivoivina, uteliaan ihmisen tapana pysyä kartalla uusista tutkimuksista populaarilla tavalla esitettynä ja energisoivina lukukokemuksina.

En ole ehtinyt lukea tätä Ozan Varolin kirjaa vaikka tämä on ilmestynyt jo vuonna 2020 (Varolilta on ehtinyt ilmestyä viime vuonna jo uusikin kirja: Awaken Your Genius). Nyt kun saan tämän hyllystä käsiini tuntuu siltä, etten millään malta odottaa, että pääsen sen kimppuun. Kirja vaikuttaa kiinnostavalta näkökulmalta oman ajattelun ja tapojen haastamiseen.

Eikä kirja ole ilmestyessään tehnyt ihan mitätöntä vaikutusta:

One of Inc.com’s “6 Books You Need to Read in 2020 (According to Bill Gates, Satya Nadella, and Adam Grant)”

One of Amazon’s Top 20 Business Books of 2020

Adam Grant’s # 1 pick of his top 20 leadership books of 2020

One of 6 Groundbreaking Books of Spring 2020 (according to Malcolm Gladwell, Susan Cain, Dan Pink, and Adam Grant).

Ozan Varol on siis rakettitieteilijä, jonka oma elämäntarinakin on aika kiinnostava. Istanbulissa syntynyt mies lähti yksin Amerikkaan 17-vuotiaana jahtamaan avaruusunelmaansa. Kirjassa luvataan, että Varol paljastaa 9 yksinkertaista strategiaa rakettitieteestä, joita kuka tahansa voi käyttää tehdäkseen oman loikkansa (työ)elämässä.

Hitto, kuinka olenkaan pärjännyt ilman tätä?! (Lukija voi luulla, että tämä oli sarkasmia, mutta se ei ollut. Pikemminkin äärimmäistä innostusta.)

Varolin vajaa tunnin mittainen haastattelu kirjasta täällä.