Joulukalenteri 2016, 19. luukku

Kirsi     19.12.2016     , ,

Levottoman lukijan joulukalenteri esittelee 24 kirjaa, jotka kannattaa lukea ja/tai ostaa lahjaksi.

19. luukun takaa paljastuu: Adam Grant: Originals – How non-conformists move the world (Viking, 2016). Kirja löytyy nyt myös suomeksi Originals – Miten oman tiensä kulkijat muuttavat maailmaa (suom. Jutta Ruonansuu), Basam Books, 2016.

51qo9pottyl-_sx329_bo1204203200_

Entä jos menestyneet yrittäjät eivät olekaan rohkeampia ottamaan riskejä kuin muut? Mitä jos lasten kasvatus onnistuu parhaiten vetoamalla lapsen luonteeseen ja ominaisuuksiin kuin tapoihin ja tekemättömiin hommiin? Mitä jos hakiessasi rahoitusta omaperäiselle ideallesi bisnesenkeleiltä kertoisitkin, mikä ideassa EI toimi?

Adam Grantin kirja Originals on jännä kirja. Useimmissa bisneskirjoissa (joihin tämäkin kuulunee vaikka ottaakin laajemman näkökulman ihmiseen ja elämään) on nykyään yksi idea. Yksi punainen lanka, yksi ajatus, jota perustellaan monesta näkökulmasta ja jonka tueksi tuodaan oikean maailman case-yrityksiä. Kun lopetin Originalsin pohdin hetken, että mikä tämän yksi ajatus oli? Ensin ajattelin, ettei sellaista edes löytynyt. Kunnes tajusin. Mikäpä muukaan kuin se, että originaali on originaali, ainutlaatuisuus on ainutlaatuista. Eli toisin sanoen, menestykseen ja onnellisuuteen niin elämässä kuin bisneksessäkin voi päästä montaa kautta. Ei ole olemassa yhtä luonteenpiirrettä, joka ratkaisisi sen tai yhtä mallia luoda yritys tai kehittää idea, joka takaisi menestyksen.

Originalsin esimerkit ovat virkistävän erilaisia (bisneksestä lastenkasvatukseen asti), ainutlaatuisia ja opettavaisia inspiraatiosta nyt puhumattakaan.

Sheryl Sandberg toteaa esipuheessa, että Adam Grant on ”myth buster”, myyttien murtaja.

”Conventional wisdom holds that some people are innately creative, while most have few original thoughts. Some people are born to be leaders, and the rest are followers. Some people can have real impact, but the majority can’t.
In Originals Adam Grant shatters all of these assumptions.”

Adam Grantin omat nettisivut täällä. Sieltä löytyy myös Grantin TED-puhe aiheesta.

Yleisenä huomiona muuten, että Basam Books ja sen Viisas Elämä -sarja on monipuolistanut merkittävästi julkaisutoimintaansa!