Orhan Pamuk ja uusi romaani

Kirsi     7.10.2015     ,

Avainsanat: ,

Orhan Pamuk on joskus todennut, että ”Siedän todellista maailmaa vain koska voin kirjoittaa”. Hyvä lukijoille sillä uusi kirja on ilmestynyt. Oslon kirjakaupassa törmäsin tähän Pamukin uusimpaan romaaniin: A Strangeness in My Mind.

Pamuk kuuluu niihin kirjailijoihin, joiden kirjat paitsi haluan lukea, joiden kirjoihin myös haluan keskittyä. Niissä oleellista tarinan ja juonen lisäksi erityisesti tunnelma ja ajatukset. Sanotaan, että Pamukin kirjoissa todellinen pääosan esittäjä on Istanbul. Siinä mielessä kirjailijaa voisi ehkä verrata vähän Kjell Westöön, joka taas omissa kirjoissaan laittaa taitavasti Helsingin keskelle tarinaa tai sen sieluksi.

Independentin arvion mukaan uusi kirja on Pamukin ”Most Dickensian work”, Guardianin arviossa kirjaa kutsutaan ”An encyclopedia of Istanbul”, Amazonissa kirja saa lukijoilta viiden tähden arvioita.

Toivottavasti suomennosta ei tarvitse odottaa kovin kauaa sillä kärsimätön näppäilysormeni voi tilata tämän tuossa tuokiossa myös Amazonista englanniksi.

Mistään muusta en koskaan ole ollut Olli Rehnille kateellinen kuin siitä, että hän sai tavata Orhan Pamukin